HOBBITTTEN – FEMHÆRESLAGET

★★

☆☆☆

Peter Jackson runder sin imponerende saga af med HOBBITTEN – FEMHÆRESLAGET og det er ikke et øjeblik for tidligt.

For manuskriptet forekommer denne gang mere tyndt end nogensinde, og selvom han stadig forsøger at gå nye veje rent visuelt, mestrer han endnu ikke den nye teknologi som eksempelvis James Cameron gjorde i "Avatar". I "Ringenes Herre"-trilogien var Jackson i højere grad på omgangshøjde med sit materiale, men nu virker universet tappet for ideer og kun nogle slagscener i et flot udnyttet snelandskab tilfører filmen lidt dynamik.

Rent spillemæssigt forekommer filmen også ujævn, og kun en lille scene, hvor holdets bedste spiller, Sir Ian Mckellan, stopper sin pibe, har ægthed. Resten af tiden belemres vi mest med pompøst attitude-spil og humoren begrænser sig til glimt.

HOBBITTEN – FEMHÆRESLAGET er med andre ord en skuffelse, og vi keder os bravt indtil filmen får et tiltrængt løft henimod slutningen.

Samlet set kan de tre HOBBITTEN-film ikke måle sig sig med de noget overvurderede men i det mindste velfungerende film om "Ringenes Herre". Det bliver derfor som arbejdsindsats og ikke for kunstnerisk bedrift, at man kan og bør beundre HOBBITTEN – FEMHÆRESLAGET – med eller uden 3D.