NIGHTCRAWLER

★★★☆☆☆

Dan Gilroy har skrevet og produceret en helvedes provokerende film, der stiller fokus på TV-mediets – og derved vore egne – etiske grænser eller mangel på samme.
Jake Gyllenhaal tegner et skræmmende portræt af en af gadens nyhedsrapportere, der når frem til ulykkerne før politiet, fordi han aflytter og afkoder deres interne beskeder.

Efter en lidt træg start begynder filmen at løfte sig med introduktionen af en underbetalt assisterende kameramand, som får et menneskeligt ansigt af Riz Ahmed. Også Rene Russo gør god fyldest som alderende vamp, der ved at hendes dage som tv-producer er talte, hvis ikke hun sænker sine etiske grænser endnu engang. Endelig får vi et gensyn med en næsten ukendelig Bill Paxton i rollen som konkurerende gaderapporter.

Rent visuelt og produktionsmæssigt har NIGHTCRAWLER ikke meget at byde ind med, men manuskriptet er faktisk godt. Inspirationen synes at være hente hos multi-Oscarvinderen "Network", Sidney Lumets flænsende portræt af en ny TV-verden. Og Jake Gyllenhaal yder sit bedste sidste "Brokeback Mountain", og det siger jo faktisk en del.