JOHN WICK

★★★☆

Der er en velgørende underspillet humor i dette rutineprægede men effektive action-drama. Hovedrollekarakteren JOHN WICK (målrettet fremstillet af velholdte Keanu Reeves) sørger over sin døde kone, der efterlod ham den kæreste lille hundehvalp.

Men en gangsterfløs af russisk afstemning – alle filmskurke skal nemlig være russiske i øjeblikket – stjæler hans bil og afliver samtidig hans hund, og så kan det nok være, at JOHN WICK bliver vred. Han viser sig at være en ren dræbermaskine, og resten af filmen går med likvidering af den unge russer og alle hans folk, der i antal synes at overgå indbyggertallet i en middelstor dansk provinsby.

Instruktøren Chad Stahelski beretter uden dikkedare og med en tilbagelænet coolness, som tyder på et vis overskud. I længden bliver nedslagtningerne naturligvis trættende, men heldigvis dukker Ian McShane op fra tid til anden, og han liver jo op i enhver film.

En opfølger får vi nok, og den må gerne begrænse nedskydningerne og øge karakterudviklingerne, der er en forudsætning for vores interesse.