THE TRIP TO ITALY

★★★☆☆☆

De britiske komikere Steve Coogan og Rob Brydon tager på en ny kulinarisk rundrejse i THE TRIP TO ITALY, der som titlen indikerer udspiller sig i det solrige italien. Vi får et lille indblik i det appetitlige italienske køkken, men vi får i særdeleshed to skuespilleres talrige parodier. Al Pacino, Michael Caine, Clint Eastwood og Sean Connery blander sig ligefrem i samtalerne og det forekommer noget nært utroligt, at samtlige tilskuere – heraf flere yngre kvinder naturligvis – synes fortryllet af disse to selvoptagede midaldrende mænds endeløse krukkerier.

Det kan selvfølgelig hænge sammen med, at filmens midaldrende instruktør Michael Winterbottom også er filmens manuskriptforfatter og tilsyneladende helt forelsket i begge mænd. Han sørger dog for den rette tilforladelige stemning i denne let fordøjelige bagatel, der ikke kan have kostet meget at producere – hvis man ser bort fra restaurant-besøgene.

De mange filmiske referencer henviser til såvel italienske mesterinstruktører som Roberto Rossellini og Federico Fellini som Hollywood-klassikere med relation til Italien – eksempelvis "Prinsessen holder fridag" og "The Godfather". Det medvirker også til at gøre THE TRIP TO ITALY til en ret indforstået film, som kun filmnørder kan få fuldt udbytte af.
Men heldigvis er både Coogan og Brydon sjove og begavede skuespillere, så vi ender med at bære over med dem. Skal vi på flere rundture med disse herrer, må repertoiret dog gerne udvides, da flere af parodierne er gengangere fra første film.