SOMETHING MUST BREAK

★★★★★☆

Bag den engelske titel gemmer der sig en usædvanlig svensk film kaldet “Nånting måste gå sönder”. Vi følger Sebastian, en ung mand. der drømmer om at være pige og hedde Ellie. Hans feminine fremtoning og en ret direkte kontakt på et herretoilet gør, at han møder fyren Andreas.

De indleder et forhold, selvom Andreas nægter at erkende det, men han er på den anden side så fascineret af Sebastian/Ellie, at han ikke har held med at bryde forholdet. De går i værste Bonnie og Clyde-stil ikke af vejen for forbrydelser for at klare sig, men deres destruktive adfærd synes ikke at pege i retning af en lykkelig slutning…

Saga Becker fortryller som Sebastian/Ellie og formår at gøre den seksuelle tvetydighed både fræk og farlig. Iggy Malmborg er også helt rigtig som Andreas, som har så svært ved at acceptere sin kærlighed, men i det mindste prøver.
Instruktøren Ester Martin Bergsmark fortæller deres historie med en betagende nænsomhed. Men samtidig med en tiltalende uforstilthed – også i nøgenscenerne. Momenter af lyrisk skønhed trænger sig også pludselig på i denne skildring af en noget trøstesløs verden.

Fremfor alt giver filmen et af de fineste portrætter af et seksuelt splittet menneske, man har set i en spillefilm, og det må siges at være en bedrift.