CHINESE PUZZLE

★★★☆☆☆

Cédric Klapisch har lavet flere glimrende film, men de bedste af dem har aldrig fået dansk biografpremiere. “Un Air De Familie” fandt skeletterne hos en moderne fransk familie og “Chacun Cherche Son Chat” var en studie i ensomhed, som den udspiller sig i vor tids Paris.

Nu får vi så tredje del af L’auberge espagnole 2002 Les poupées russes 2005, hvor vi atter følger den lettere forvirrede Xavier i hans kaotiske kærlighedskvaler. Triologien kan minde lidt om den amerikanske trilogi med Ethan Hawkes og Julie Delphy, men har heldigvis mere visuelt spræl.

CHINEZE PUZZLE kan sagtens ses uden at kende forgængerne, men det låner dog en ekstra sødme til filmens afsluttende scener.

Romain Duris har dog ikke udviklet sig voldsomt som skuespiller, og det der engang virkede frisk og frejdigt, forekommer idag en smule anstrenget og villet. Audrey Tautou synes også fastlåst i sine Amelie-attituder, selvom hendes “Coco før Chanel” virkede som et alvorligt forsøg på at gå andre veje med talentet.

Bedst er atter engang Cécile de France som Xaviers livsnydende lesbiske veninde.

CHINESE PUZZLE vidner om, at Klapische stadig kan skrue et manuskript sammen, men man savner noget af den dybde, der kendetegnede de tidligere film. Så selvom man har det ganske fornøjeligt mens man ser CHINESE PUZZLE, så efterlader den ikke nogle større indtryk.