UNG & SMUK

★★★★☆☆

Francois Ozon følger den mesterlige “Selv i de bedste hjem” op med en lille intens film om en moderne ung pigs seksualitet. Men hvor en anden af årets franske film, den storslåede romantiske “Adéles liv – kapitel 1 og 2”, skildrer den store forelskelse, handler UNG & SMUK snarere om det modsatte.

Teenagepigen Isabelle har endelig haft sin seksuelle debut, og men hun havde ikke følelserne med og det har affødt et selvhad, som hun ikke ved hvad hun skal stille op imod. Og så begynder hun prostituere sig selv – og ikke kun i overført forstand.

Marine Vacth har absolut udseendet og alvoren til at spille rollen, men man ville ønske, at Francois Ozon også havde givet hende nogle scener, der havde vist en anden dimension af figuren end den sårede mutte og mopsede pige, vi følger filmen igennem. Det er dog en cadeau til Ozon, at vi aldrig mister interessen for pigens skæbne. I tilgift får vi en pikant spillet birolle, som Ozon naturligvis har tildelt en af sine foretrukne skuespillerinder, Charlotte Ramplin.

UNG & SMUK konfronterer os med den stærkt stigende seksualisering af børn og skal nok få flere forældrepar til at tjekke deres unge døtres mobiltelefoner.