ANTEBELLUM

★★☆☆☆☆

Producenterne bag den stærkt overvurderede "Get Out" og det herhjemme noget undervurderede "Blackkklansman" er på banen igen med den nærmest håbløst ambitiøse gyser wanna-be "Antebellum".

Black Lives Matters, men filmen viser sig at være ligeså ensporet og åndløs, som de film, der for snart 100 år siden udleverede den afro-amerikanske befolkning til spot og latter. Den hvide mand er skurk, og når slaveinden Eden ender i enerum med en hvid slavepisker, så ved vi, at det kun bliver et spørgsmål om tid, før han besøger Edens have.

ANTEBELLUM forsøger forgæves at kombinere en slavepiges barske skæbne med en ufejlbarlig nutidig karrierekvinde. Janelle Monáe er ikke blot skøn at skue, men har også fra tid til anden vist sig som en kapabel skuespillerinde bl.a. via Oscar-vinderen "Moonlight". Hun kan ikke gøre for at de to kvinderoller, som hun varetager alt for entydigt, fremstår som henholdsvis "offer" og "heltinde".

De debuterende instruktører, Christopher Renz og Gerard Bush, taber alt på gulvet, da den moderne heltinde – og hendes mobil! – havner i slavetiden. Der er lige før, at det ikke havde gjort noget,, for så var vi i det mindste sluppet for dette makværk.