DETTE ER IKKE STJERNEKRIGSTRILOGIEN

★★★★★☆

Det Kongelige Teater havde ifølge deres eget eventministerium planer om en gigantisk Star Wars-forestilling på Store Scene. Men Disney-koncernen og Star Wars-instruktøren George Lucas spændte ben, og så derfor får vi – nu på lille scene – en beretning om, hvad vi skulle ha set. Naturligvis uden henvisninger til forlæget…sådan da.

Den adrætte Thomas Hwan spiller naturligvis ikke Luke Skywalker. Han Solo fremstilles selvfølgelig ikke og da slet ikke uden ironisk distance af Troels Thorsen, og den dramatiske dynamo Sigrid Husjord tegner selvsagt ikke et portræt af Prinsesse Leia – selvom frisuren i perioder virker genkendelig.

En lille tøjbamse gør det fint ud for Chewbacca – når den nu ikke må ligne! Vi må undvære C-3PO og R2-D2, men får takket være Sigrid Husjord noget, der ikke kan minde om Yodas dødscene, og som da også virker kortere og mere gribende.

Tue Bierings DET ER IKKE STJERNEKRIGSTRILOGIEN rammer små som store fans af Star Wars lige i mellemgulvet, hvor lattermusklerne sidder, og har afgjort kultpotentiale i bedste og væreste Rocky Horror Picture-stil.

Man kan dog ikke beskylde Det Kongelige Teater for at udvise god smag, men det var og er Star Wars saftsusme heller ikke. Kostbart kitch – her præsenteret i how-low-can-you-go-budget stil – med tre både dristige og veloplagte skuespillere på scene.