DIE (S)PANISCHE FLIEGE

★★★★★☆

På skuespilhusets store scene bugter sig et enormt tæppe og en trambolin er langt fra den eneste hemmelighed, der skjuler sig mellem folderne. Møbler og rekvisitter synes bandlyst for i Herbert Fritschs iscenesættelsen står skuespillerne i centrum.

Iført høj hår og pang-farver okser de rundt på scenen i et afsindigt tempo, og formår at holde Arnold og Bachs klassiske farce i gang.

Pludselig synes man, at Aalborg Teaters anmelderroste opsætning af “Den spanske flue” mister en del af sin originalitet, for denne version (fra 2011) minder i såvel tone som udtryk i betænkelig grad om Heinrich Christensens fra sidste år. Stilen fremstår både forceret og anstrengende, men man føler sig fornøjet i de lidt over to timer forestillingen varer og takker sin gud for, at ikke alle forestilling bliver spillet på denne tegneserie-prægede facon.

Samtidig bør Det Kongelige Teater roses for dette usædvanligt festlige gæstespil, der fremstår som en virituos opvisning i fysisk teater af den den mere raffinerede slags.

Blandt skuespillerne er der grund til at fremhæve Anika Meier som en heks af en hustru, Stefan Staudinger som neurotisk byrådsmedlem og sidst men ikke mindst Christoph Letkowski som slimet svigersøn. Men samtlige spillere fortjener ros og trænger givet vis til kolde bade bagefter.