DEN BEDSTE AF ALLE VERDENER

★★★☆☆☆

Dronning Margrethe-dukken har forladt sin faste plads, for Riddersalens teaterrum har fået et nyt og mere moderne udseende. Der er for alvor kommet nye boller på suppen, og det kommer også til udtryk på scenen.

Tre adrætte skuespillere er lukket inde i et trærum, men kæmper ihærdigt med at udvide rummet og skabe en frugtbar have med udgangspunkt i Ursula Andkjær Olsens tekst. Det er nu mere et digterværk end dramatik, men fungerer som sådan i Charlotte Munksøs iscenesættelse. De tre skuespillere (Jens Gotthelf, Kitt Maiken Mortensen og Erling Eliasson) kæmper prisværdigt for at holde ordstrømmene i bevægelse og får glimrende assistance i Jonas Fly Filberts enkle men formidable scenografi.

Mange vil sikkert savne den finurlige gammeldags stemning, som stadigvæk præger foyeren, og man kan være bekymret for, om Riddersalen denne gang har tænkt for smalt i jagten på et nyt publikum. Men man bør samtidig rose ledelsen for viljen til fornyelse og en teatermæssig nysgerrighed, som forhåbentlig også forplanter sig til publikum.