GRUPPE 8

★★★★☆☆

Havde man bare læst Line Knutzons tekst til Gruppe 8, vil man ha forsvoret, at der kunne komme noget brugbart teater ud af det oplæg. Hendes formidable sans for bizarre ordudvekslinger kommer først for alvor til deres ret, når de lægges i munden på skuespillere, der kan håndtere de Knutzons finurligheder med dertil hørende mellem- og undertekster. Og på Det Kongelige Teater har man en noget nær perfekt trio bestående af Olaf Johannesen, Birthe Neumann og Laus Høybye. Emmet Feigenberg kan sin Knutzon, og misser ingen nuancer i sin iscenesætte og så har han modet til at gå linen ud sammen med sine skuespillere.

Modsætningen mellem Olaf Johannesens træmand og Laus Høybyes kunstnertype udnyttes festligt, når de to skal samarbejde om indretningen af en stand på et messe-center.

I centrum står en i grunden ganske utilregnelig kvinde, som Birthe Neumann gestalter med storslået vanvid. Line Knutzon lader hende ende i et forrygende cresendo, som munder ud i grotesk dialog mellem en forsmået kvinde og en flue – på engelsk! At der kan findes så stor komik i så lille en verden gør man vi når udover det bagatelagtige og må erkende, at vi har haft en fornøjelig aften i Det Kongelige Teater.