NO PLANET B

★★★☆☆☆

Den dynamiske instruktør Heinrich Christensen vandt i forrige sæson teaterkatten for sin groteske iscenesættelse af "Den spanske flue" på Aalborg Teater. Nu har han kastet sig over klima-forestillingen NO PLANET B, som pt. spiller på Husets Teater, og den er da også blevet en ganske underholdende affære.

Sidsel Agensø og Maibritt Saerens drøner rundt på scenen for at illustrere diverse klimaproblemer, Agensø med stort komisk overskud samt en vis musikalitet og Saerens med en til tider irriterende vrede og bitterhed.

Dramatikeren Vivian Nielsen stiller en række personer (bl.a. en vis hr. Lykke) til ansvar for, hvorfor der aldrig sker mærkbare forandringer i klimapolitiken. Man er dog glad for, at man ikke har inviteret en skoleklasse med til forestillingen, da en ung fyr bliver inviteret på scenen, tildelt en pistol og bedt om at skyde en af de afbillede "skyldige". Her begår Vivian Nielsen et etisk fejlgreb i forhold til målgruppen, som end ikke virker sjovt, blot usmageligt.

Man ville ønske, at Heinrich Christensen snart ville kaste sig over mindre højrøstet teater, og i stedet opsøge det nænsomme og følsomme. Her maler han med bred pensel, og indbyder hverken til fordybelse eller eftertænksomhed, selvom emnet sådan set kræver det.