HUNT FOR THE WILDER PEOPLE

★★★★☆☆

Bag denne lidt mystiske titel gemmer der sig noget så sjældent på disse kanter som en New Zealandsk komedie. Instruktøren Taika Waititi transporterer os helt ud til udkanten af Bush’en, hvor vi møder den laskede lømmel Ricky og hans nye plejefamilie.

Den hjertevarme mor Bella er en kvinde uden fine fornemmelser og ikke bleg for at slagte et vildsvin, hvis det bliver nødvendigt. Hendes surmulende mand Hector (et gensyn med Sam Neill) virker ikke begejstret for det nye familiemedlem, og da han pludselig en dag står med ansvaret for Ricky, bliver man som tilskuer for alvor bekymret for drengens opvækst.

Snart er Ricky og Hector på flugt fra politiet og andre myndigheder – en farefuld færd gennem Bush’en – men også en udviklende oplevelse for den fedladne dreng – og tilmed i spektakulære omgivelser.

Taika Waititi har lavet en umiddelbart sjov og efterhånden også rørende film, der virker tro med den kultur, der beskrives. Samtidig får vi nogle betagende naturbilleder og nogle ejendommelige musikindslag i tilgift.

HUNT FOR THE WILDER PEOPLE kan ikke beskyldes for at være nogen sofistikeret film, men den har en humoristisk oprigtighed, der charmerer.