ALLIED

★★★☆☆☆

Robert Zemeckis’ ALLIED synes at være et forsøg på at lave en ny "Casablanca", et spiondrama, der tager sit udgangspunkt i Marokko under 2. verdenskrig. Brad Pitt har i Marion Cottiard fået et attraktivt alternativ til ex-konen Jolie, og Zemeckis har med denne lækre duo i front fundet to skuespillere, der bærer periodens kostumer med størst mulig elegance.

Man har følelsen af at være til stede i en gammel Hollywood-film, men historien lever ikke op til forventningerne, og først da vi kommer til London, sniger der sig en reel spænding ind i filmen. Indtil da må vi nøjes med at nyde de flotte kulisser og de nydelige stjerner, hvis samspil desværre aldrig slår gnister.

ALLIED fremstår både gammeldags og faktisk temmelig kedelig et langt stykke af vejen. Men er man nostalgisk indstillet og nyder referencer til datidens filmperler som f.eks. Bette Davis-filmen "Under nye stjerner" ("Now, Voyager"), så vil man givet acceptere ALLIED som tilforladelig underholdning. Men med Pitt, Cottiard og Zemeckis om bord burde det endelige resultat bare have været langt mere engagerende.