NEDEFRA OG OP

★★★★☆☆

København er i de senere år blevet hyldet flere gange i en teaterkoncert, men sjældent så hjerteligt som det sker på Riddersalen i øjeblikket. Her har man nemlig fået den glimrende ide at lave en syng med-forestilling, og hvor bor den dog hyggeligt i Riddersalens atmosfærerige teaterrum. Drikkevarer og snacks fra baren kan nydes ved de små borde, mens de fire solister på charmerende vis tager os med på en musikalsk byrundtur.

Vi går glade med i lunden og mærker den første vår gennem Nyhavn. Men det bliver også plads til en smule vemod, når vi på vesterbro møder manden på risten eller træffer en våd Gertrude på Nørrebros solitudevej.

Der bliver også plads til små afstikkere, for kærligheden har gode vilkår i København, og så har de mandlige medvirkende selv skrevet nogle sange, der rammer stilen i de gamle sange ganske godt. Bedst fungerer visen "Formanden", der både har vid og bid som fortidens velskrevne revytekster.

Ordene placeres ofte fikst over bagscenens smukke silhuet af København, hvor byens lys tilmed afspejles. Når man da ikke, når publikum skal inddeles i grupper, på afvekslende vis bruger skilte, der håndteres med imponerende præcision af sangerne.

Vi kan dog teksterne til de fleste af sangene, for NEDEFRA OG OP er heldigvis en forestilling, der tør vedkende sig en ældre målgruppe, og selvom man kun er 50+, så hygger man sig gevaldigt i selskab med det sympatiske firkløver: Jakob Højlev Jørgensen, Henrik Silver, Hans Find Møller og Kitt Maiken Mortensen.

Man glæder sig ligeledes over de mange morsomme variationer i instrumenteringen af de enkelte sange. hvilket bidrager væsenligt til at gøre NEDEFRA OG OP til en underholdende opløftende musikforestilling.