JULESTAFETTEN

★★☆☆☆☆

Ideen er sjov. En teaterjulekalender, hvor en gennemgående historie fortælles i små bidder på forskellige lokationer i byen. Ca. 10 minutters teater af gangen på de ulige datoer i december inden jul skrevet af skiftende dramatikere og iscenesat af en ny instruktør hver gang.

Dagens scene udspiller sig i den indre by i hvad der skal forestille et psykologkontor. Talentet Alexander Clement kommer ind på kontoret, hvor vi og den dygtige karakterskuespillerinde Anne Vibeke Mogensen sidder. Han illuderer forpint hjemsendt soldat, der trygler sin psykolog (Mogensen) om at trække hans diagnose tilbage.

Det stiller store krav til teksten og de medvirkende, hvis man vil lokke folk ud af deres varme stuer gentagne gange i december for blot ti minutters teater af gangen. Og når skuespillerne ikke kan deres tekster, men bruger rollehæfter, får forestillingen altså mere karakter af en reading. Dertil kommer, at flere af psykologens replikker (forfattet af Julie Glargaard) forekom utroværdige, selvom både Mogensen og iscenesætter Christoffer Berdal muligvis har gjort hvad de kunne.

Umiddelbart får man for lidt ud af besøget, selvom man selvsagt er nødsaget til at se alle afsnit for at få fuldt udbytte. Men på trods af at nysgerrigheden blev pirret lidt, så kan man sagtens få en god jul uden at se resten.