JUL – DET ER TANKEN DER TÆLLER

★★★☆☆☆

Teater Hund har fået den sjove ide at lade os opleve julen på en tankstation. Og på Københavns Musikteater fremtryller scenografen Julie Forchhammer et glimrende scenebillede med samlebånd, dæk og reservedele.

Værktøj tjener ligeledes som instrumenter, for vi får også en håndfuld sange fremført af tankstationens fire ansatte på et jævnt niveau, hvor alle kan være med. Kun Henrik Holmen at kunne synge, men Birgitte Prins får skabt en ganske sød figur ved navn Lisbeth, der ikke rigtig vil være ved, at hun er bange for uldsokker. Hun bliver drillet med det, men forestillingens sunde morale er, at hvis man driller andre, kan man risikere, at ens tøjdyr pludselig hænger oppe under loftet.

Det er noget, som 5- til 8-årige kan relatere til, og JUL – DET ER TANKEN, DER TÆLLER vil i Methe Bendix’ iscenesættelse især appelere til små børn.

Som voksen morer man sig også over tre nuttede nissers tankefulde fortolkning af den Oscar-belønnede Disney-sang "When You Wish Upon A Star" og den syrede Car Wash-inspirerede finale, hvor scenografien afslører nye facetter.

Så hvis man har mod på en lille uhøjtidelig og ganske gemytlig juleforestilling, så er JUL, DET ER TANKEN, DER TÆLLER et godt bud.