THE TRIP TO SPAIN

★★★☆☆☆

Al Pacino, Alec Guinness, Woody Allen og Ian McKellan er blot nogle de celebriteter, der blander sig i samtalerne mellem de britiske komikerer Steve Coogan og Rob Brydon. For de to parodi-mestre kan slet ikke lade være med at spille, når de er sammen, kulminerende i en næsten uhyggelig Roger Moore-duel, som Rob Brydon vinder.

Som en moderne udgave af duoen Don Quixote og La Pancha rejser Coogan og Brydon Spanien tyndt, når de da ikke indtager nogle spektakulære måltider i storslåede omgivelser. Steve Coogan fører sig frem, for han har netop opnået Oscar-nomineringer for sit arbejde på nonne-filmen "Philomena" med Dame Judi Dench, hvilket han ikke undlader at gøre Brydon opmærksom på.

Men nomineringerne bærer ikke i tilstrækkelig grad frugt i hænderne på en ny agent, og da privatlivet samtidig sejler, er det spørgsmålet om, hvem det i virkeligheden går bedst for. Brydon får i al fald en henvendelse fra Coogans gamle agent, der ønsker at repræsenter Brydon i USA og hans familieliv synes tilmed at blomstre.

Vi får en fornemmelse af, hvordan det ville være at se Mick Jagger spille Shakespeare og lærer bl.a. at den Oscar-belønnede sang "The Windmills of Your Mind" fra 60er-udgaven af "The Thomas Crown Affair" faktisk synges af Rex "My Fair Lady" Harrisons søn. Coogan påviser med stor ihærdighed, hvorledes man kan høre Marlon Brando i Robert de Niro, mens Rob Brydon afslører, at nyligt afdøde David Bowie faktisk fulgte ham på Twitter.

THE TRIP TO SPAIN kan siges at være den hidtil sjoveste af duoens rejsefilm, men den fremstår desværre også som den mest indforståede. Man skal virkelig være filmnørd for at fange alle henvisningerne – eller i det mindste have en forkærlighed for spanske landskaber/mad, hvis man vil have et størere udbytte af filmen. Men på den anden side, så er det jo to hyggelige fyre, som man er i selskab med.