IN THE HEART OF THE SEA – 3D

★★★★☆☆

Ron Howards navn har i årtier været forbundet med film af et vis format, tænk bare på "Hele den pukkelryggede familie", "Far and Away" og "Et smukt sind". IN THE HEART OF THE SEAN er da også en storslået produktion i klassisk snit og synes beslægtet med diverse "Mytteri på Bounty"-film og i særdeleshed med "Moby Dick". Filmens rammehistorie omhandler da også Moby Dick-forfatteren Herman Melville (spillet af den travle og talentfulde Ben Whishaw) og dennes møde med Nathaniel Philbrick, forfatter til bogen "I havets hjerte". Her fortæller han om de kvaler, der fulgte i kølvandet på en hvaljagt.

Chris Hemsworth er det som man i fordoms tid kaldte "et rigtigt mandfolk", og illuderer ubesværet som handlekraftig søulk i selskab med flere spændende nye navne bl.a. Frank Dillane og Tom Holland. Den halvdanske fotograf Anthony Dod Mandle gør filmen til en visuel fornøjelse, og især i scenerne med den store hvide hval kommer 3D effekterne til deres ret. Herefter fortaber filmen sig i de skibbrudnes trængsler på havet, hvilket primært giver sminketholdet en del at se til.

IN THE HEART OF THE SEA forbliver dog god gammeldags underholdning, som drengerøve i alle andre vil forstå at sætte pris på.