EMMA & JULEMANDEN: Jagten på elverdronningens hjerte

★★★☆☆☆

Lars Hjortshøjs hygsomme julemand var en populær figur i TV-serierne “Ludvig & julemanden” og “Tvillingerne & Julemanden”. Men nu dukker han op som filmstjerne i “Emma & Julemanden”, som måske også var tænkt som TV-serie?

Vi befinder os atter i Nordjylland, hvor vi møder julemanden og hans gravide kone. Hun føder noget ødiøst en baby via skorstenen i huset, hvor den 11-årige Emma bor med sin familie. Da Emma spiller med i teaterstykket “Elverhøj”, tager hun straks affære, da hun erfarer, at en elverdronning har stjålet julemandens barn.

Søren Frellesen har instrueret med godmodigt lune, men kan intet stille op med Sofia Suppli Callesen, der trods et par søde udtryk som pigen Emma ikke virker som noget indlysende skuespillertalent. Så er der mere spræld i Malte Houe som hendes ven. Emmas forældre skildres også på papiret aldeles intetsigende, så Lars Hjortshøj har let ved at tage stikkene hjem igen.

Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann giver den som to fjollede og lidt festlige småskurke af den mindre kvikke slags, og Mille Dinesen er næsten sminket til ukendelighed, indtil hendes vanlige Rita-diktion afslører hende.

EMMA & JULEMANDEN: JAGTEN PÅ ELVERDRONNINGENS HJERTE er tilforladelig juleunderholdning, som man roligt kan udsætte sine børn for.