PET SEMATARY

★★☆☆☆☆

Nej, Stephen King ved godt, hvordan man staver til kirkegård på engelsk, men da ordet i filmen er skrevet af et barn, kunne det kun blive til noget, der lød lidt som "cemetery".

King skrev bogen i 1983 og seks år senere fulgte den første filmatisering. Instruktørerne Kevin Kölsch og Dennis Widmyer, der primært kendes for underlødige film, bekræfter med den nye film deres blakkede ry, omend filmen hverken er værre eller bedre end originalen.

Der spekuleres mere i splat end i spænding, men i det mindste synes filmen tro mod sin genre, modsat Jordan Peeles "Us", der forsøger at flette dybsindigheder om racepolitiske spørgsmål ind i handlingen på sine film.

Man må konkludere, at de forældre, der lader deres børn medvirke i film af denne type, ikke er et hak bedre, end dem der lader deres småbørn overnatte i Michael Jacksons seng, for det kan da ikke være andet end stjernedrømme, der frister her – og hvem tør garantere, at de børnene ikke tar mentalt skade af at blive begravet levende eller skræmt til tårer.

Det er med andre ord svært at forholde sig til indholdet uden de omstændigheder, men et sympatisk indtryk gør dette filmprojekt ikke. Kynisk spekulation i jævn professionel indpakning og dygtige sminkefolk gør det ikke ud for en god filmoplevelse.

Så skån dem selv for endnu en klichétung gyser med forudsiglige lydeffekter og grotesk åndsvag historie.