DJØF MED LØGN II

★★★☆☆☆

Per Helge Sørensen har tilsyneladende fundet sin egen nieche i erhvervslivet at dømme efter det første DJØF MED LØG(N)-shows popularitet og hører afgjort til de kvikkeste indenfor danske stand-up. Derfor havde man håbet, at han efter det første shows succes havde kastet sig over noget helt andet, for derved at kunne vise spændeviden i talentet. Men i stedet får vi blot mere af det samme.

Ja, DJØF MED LØGN 2 lever op til sin titel. Niveauet forekommer ikke helt så højt som sidst, dertil forekommer strukturen for sløset og tekstindholdet i første akt for gentagne. Men bitter erfaring bevirker, at de færreste efterhånden forventer, at en to’er er ligeså sjov som en etter, og man kan heldigvis stadig have en fornøjelig aften, mens

Per Helge Sørensen spider djøfferiet med stor præcision.
Kropsligt kunne man godt bruge lidt større variation, og det er især som tekstforfatter og storyteller, at Per Helge Sørensen kan noget særligt. Barne-kejseren og alle hans kolleger bliver nærværende og flot får han serveret det afsluttende inferno, så man selv sidder og bliver helt stresset.

Men alligevel – stil større krav til dig selv næsten gang, Per Helge – for du har både talentet og intelligensen til at tage dansk stand nye steder hen. Eller måske snarere – at nå ud over stand up-genrens begrænsninger – og simpelthen skrive en komedie?