BYTTE BYTTE BABY

★★★☆☆☆

Barbara Topsøe-Rothenborg, der også instruerede den mildt fornøjelige "Madklubben", er tilbage med endnu en folkekomedie. Denne gang er emnet fertilitet, og der emner har unægteligt fået en renaissance i kølvandet af Me Too – både på film, tv- og teater.

Vi følger to kommende forældrepar, der får deres befrugtede æg ombyttet. Mille Dinesen og Katinka Lærke Petersen er henholdsvis sjov og sødmefyldt som de to meget forskellige mødre, og man får den dybeste medfølelser med deres mænd – spillet af Kasper Dalsgaard og Lars Ranthe – omend man ikke forstår, hvorfor de ikke flygter for altid fra deres hysteriske fødefikserede kærester.

Så er der mere nøgtern livskundskab at hente hos den kommende bedstemor – vidunderligt tørt spillet af Solbjørg Højfeldt.

Thomas Bo Larsen morer (sig) som en slet ikke urealitisk repræsentant for de ansvarlige myndigheder, der har kvajet sig og tror, at en lille gave løser alle problemer.

Men BYTTE BYTTE BABY får selv problemer med at få komik og realisme til at gå op i en højere helhed, og som mand – uden nogen interesse i skedesvamp og andre af gravide kvinders tvivlsomme velsignelser – er man mest af alt taknemmelig, da filmen endelig er forbi.