SKAMMERENS DATTER

★★★★☆☆

Så er det blevet det smukke Bellevue Teaters tur til at spille musicalen SKAMMERENS DATTER baseret på Lene Kaaberbøls populære epos. Man bliver hurtigt suget ind i historiens fantasy-univers, og selvom forestillingen umiddelbart handler om pigen Dina, der har arvet sin mors magiske kræfter, så bliver det også en fortælling om at stå ved sin skam og sin synd for derved at acceptere, hvem du er.

Scenografien forekom på een gang enkel og imponerende, og den klassiske instrumentering af de ganske iørefaldende sange bekræftede det høje musikalske niveau, som trioen Christian Berg, Josef Aarskov & Mikkel Gomard var ansvarlig for.

Monica Isa Andersen var kær som Dina, og også de øvrige medvirkende formåede både sangligt og spillemæssigt at varetage de opgaver, som de var blevet tildelt.

Ensemblet talte både talenter med rod i Eventyrteater – blandt andre Eva Paludan og Jonathan Stahlschmidt, der også er elev på den danske Scenekunst Skole. Men også mere erfarne kræfter som Camille-Cathrine Rommedahl og Karoline Munksnæs havde deres øjeblikke i Mads M. Nielsens opmærksomme iscenesættelse.

SKAMMERENS DATTER fremstod stadig som et god bud på en nyere familieforestilling med ægte klassikerpotentiale.

(Michael Søby)