REGNEN SKYLLER ALT BORT

★★★★☆☆

På filmfestivalen i Cannes anno 2022 modtog skuespilleren Song Kang-ho prisen for bedste mandlige hovedrolle takket være filmen REGNEN SKYLLER ALT BORT (også kendt som "Beurokeo" eller "Broker").

Her spiller han en forgældet renseribestyrer, der tjener lidt ekstra ved at sælge børn. der efterlades i kirkens depotrum. Problemerne spidser til, da en ung nybagt mor (sejt spillet af Ji-eun Lee), kommer tilbage til kirken for at hente sit barn tilbage.

Song Kang-Ho, som mange vll kunne genkende fra Oscar-vinderen "Parasite", yder en sært rørende indsats som menneskehandleren, hvis humane side vækkes af den unge mor. Sammen med sin makker (skarpt fremstillet af action-helten Gang Dong-won) begiver de sig på en udflugt for at finde nye forældre til den lille baby.

Den sydkoreanske Hirokazu Kore-eda, der vandt guldpalmen i Cannes for nogle år siden via "Shoplifters", har et væld af smukke hjertevarme film bag sig. Hans film "Sandheden" bød på et magisk møde mellem to af Frankrigs største skuespillerinder (Catherine Deneuve og Juliette Binoche), men ellers er det primært sydkoreanske film som "Nobody Knows" og "Still Walking", der understreger hans storhed.

REGNEN SKYLLER ALT BORT hører ikke blandt hans største film, men føjer sig nydeligt til hans flotte cv.