THE SON

★★★★★☆

Hugh Jackman yder en af sine fineste filmpræstationer i rollen som Peter, den hårdtprøvede fader til en depressiv teenager ved navn Nicholas (følsomt fremstillet af Zen McGrath).

Filmen er instrueret af Florian Zeller, der også skrev forlæget til sin forrige film "The Father", som indbragte ham og Christopher Hampton, hans medforfatter til filmmanuskriptet, funklende Oscar-statuetter. Anthony Hopkins vandt tilmed sin anden Oscar for et decideret chokerende portræt af en dement gammel mand.

Anthony Hopkins (der også leverer en pragtpræstation i den streaming-aktuelle "Armageddon Time") dukker også op i en lille men markant birolle i THE SON, som den uhyggeligt kynisk bedstefar. Man forstår i den grad, hvorfor Hugh Jackmans karakter i den grad frygter at blive som sin far.

Men også filmens kvinder gør sig positivt bemærket. Laura Dern er overbevisende som ekskonen, der ikke bare bliver forladt af sin mand men også af sin søn, og Vanessa Kirby formår at forsvare den nye kvinde i Peters liv, moderen til deres fælles søn, den lille Theo

Ligesom i "The Father" fremstår THE SON som et raffinert psykologisk spil om et tabubelagt emne, og gør det med en menneskelig finfølelse, der hæver filmen over diverse banale tv-film om et tilsvarende emne.

Visuelt når den ikke samme højder, men filmens smerte er ægte og nærgående, og resultatet er ganske rystende genkendeligt.