MIN VEN, KROKODILLEN

★★★☆☆☆

Den populære børnebog om MIN VEN, KROKODILLEN er på baggrund af et manuskript af William Davies blevet filmatiseret af duoen Josh Gordon og Will Speck. Det er der kommet en ganske fornøjelig spillefilm ud af.

Barneskuespilleren Wislow Fegley lægger krop til hovedpersonen John i originaludgaven, men er i den danske version udmærket eftersynkroniseret af Elton Rokahaim Møller. Også Eltons mor, den med rette berømmede sangerinde Szhirley (aktuel på storskærm i teaterkoncerten "The Boyband Tour" låner sin røst til rollen som Joshs papmor.

Filmen MIN VEN, KROKODILLEN (som på originalsproget hedder "Lyle Lyle, Crocodile") fortæller om den usikre dreng Josh, der er flyttet med sin far og papmor til New York. De mange mennesker i storbyen skræmmer ham, men så en dag får han en ven i form af en højest usædvanlige syngende krokodille, Lyle.

I den amerikanske udgave låner det delikate popfænomen Shawn Mendes sin bløde stemme til tale og sang, mens den animerede krokodille på dansk varetages kyndigt af den tidligere barnestjerne Oscar Dietz ("Antboy").

Stjernerollen i MIN VEN, KROKODILLEN er dog Hector P. Valenti, ganske forrygende gestaltet af selveste Javier Bardem, der også er i filmaktuel i en helt anden type rolle i "Den perfekte chef". Javier Bardem er også en glimrende sanger, hvilket man bl.a. kunne høre i Lucille Ball-filmen "Being The Richardos" overfor Nicole Kidman, der ligesom Bardem blev Oscar-nomineret for sin hovedrolle. Bardem og hans viv Penélope Cruz har da også som erklæret mål at lave en stor musical sammen.

Divese Broadway-teatre figurerer da også i MIN VEN, KROKODILLEN, da karakteren Hector P. Valenti i filmens indledning forsøger at blive Broadway-stjerne sammen med en ung Lyle, der desværre lider af sceneskræk. Falllit må Valenti overlade den lille Lyle helt til sig selv.

Man ærgrer sig over, at der ikke er mulighed for også at se originalversionen i Danmark. Den danske versionering virker lidt kluntet flere steder, selvom Stig Rossen naturligvis også synger godt i rollen som Valenti. Men man savner måske lidt ægte latino-temperament i stemmen, noget går der i al fald tabt.