GOOD NIGHT OPPY

★★★☆☆☆

"Is there Life on Mars?" sang David Bowie spørgende, og svaret får vi i Ryan Whites animerede dokumentarfilm GOOD NIGHT OPPY: Der er i al fald robotter.

Ryan White beretter med en vis smittende entusiasme om et NASA-projekt fra 2004, hvor en såkaldt "Rover" ved navn Opportunity ("Oppy") blev plantet på Mars med det formål at udforske planeten. Et projekt, der var planlagt til tre måneder, men som endte med at vare 15 år.

En række af de mennesker, der deltog i projektet, får nærmest våde øjne, når de fortæller om oplevelsen, og vi ser en del temmelig ensartede optagelser om planeten, men hører relativt lidt om de bedrifter, den udførte.

Ryan White foretrækker at fokusere alle de begejstrede mennesker, at filmen næsten får karakter af et reklameindslag for NASA i et forsøg på at generere flere penge til rumforskningen. Selv drø

Man skal nok være interesseret i den slags for at få fuldt udbytte af filmen, men finder man det ufatteligt, at der bruges millioner af dollars på rumeventyr af denne type, så bliver man næppe omvendt af GOOD NIGHT OPPY.

Angela Bassetts autoritære stemme gør elllers hvad den kan på lydsporet, men GOOD NIGHT OPPYs charme virker i længden en anelse for manipulerende.