HALLOWEEN ENDS

★★☆☆☆☆

Kan det virkelig passe, at HALLOWEEN ENDS er den sidste i rækken af gyselige Halloween film? Forhåbentlig for denne gang lykkes, der faktisk at runde af på en bare nogenlunde fornuftig måde.

Indbyggertallet og huspriserne må da også været faldet betragteligt i Haddonfield, siden filmserien blev introduceret for godt 45 år siden, og det lokale politikorps – hvis de da ikke er udryddet? – får selv en aspirant fra "Politiskolen" til at ligne Hercule Poirot.

Jamie Lee Curtis er tilbage i sin mest berømte rolle som den superseje Laurie Strode, og nostalgien omkring denne måske sidste runde i manegen vil helt klart styrke hendes Oscar-chancer i kategorien bedste kvindelige birolle for filmen "Everything Everywhere All at Once".

Filmens bedste indsats leveres ellers af veteranen James Hong, men Jamie Lee Curtis spås alligevel bedst chancer, fordi hun i lighed med Laura Dern er barn af to Hollywood-legender. Bruce Dern og Diane Ladd opnåede begge flere Oscar-nomineringer, men det blev alligevel deres mindre talentfulde datter Laura Dern, der hjemtog statuetten. På lignende vis burde både Oscar-nominerede skuespillere som Tony Curtis ("Boston-kvæleren") og Janet Leigh ("Psycho") have vundet Oscars, men det er Jamie Lee Curtis’ fordel, selvom hendes karriere med et utal af B- og C-film slet ikke kan måle sig med forældrenes.

HALLOWEEN ENDS er den vel nok den bedste i David Gordon Greens HALLOWEEN-trilogi, ikke mindst fordi det er den sidste.

De to unge, Corey Cunningham og Andi Matichak, spiller så overbevisende, at man slet ikke skal udelukke, at det bliver dem, som bærer fanen videre.

Hvis HALLOWEEN ENDs medproducent Jamie Lee Curtis gør alvor af at stoppe, mens legen er – om ikke god – så i gang.