SANGE UD AF EVIGHEDEN

★★★★☆☆

Folkene bag Hamletscenen har fået den gode ide at lave en teaterkoncert med udgangspunkt i Shakespeares sonetter, og de har fået Tue West til at skrive musik til.

Han får kompetent vokal og musisk assistance på scenen af Claus Funch, Jonas Viby Sommer, Naja-Marie Soulié og Emma Lise Fleming, der sørger for en vis instrumental alsidighed i de relativt ensartede men smukke kompositioner.

Ikke alle ordene går lige klart igennem og man undrer sig over, at disse kærlighedssonetter primært kan inspirere til dystre sange. Livsglæde finder man heller ikke i fremførelsen, og man fornemmer primært kærlighedens smerte i de alvorlige lidende ansigter.

De fem medvirkende er dog alle klædt nydeligt på af Mette Morild Kapper, og Sisse Gerd Jørgensen har begået en besnærende scenografi, der i bogstavligste forstand låner dybde til det hyggelige hjem, forestillingen udspiller sig i. Små lamper i klassisk snit og en selvlysende globus danner atmosfærerige lyskilder, der bidrager til helheden, og iscenesætter Rolf Heim sørger for, at forestillingens enkelte dele spiller sammen.

Man håber, at forestilllingen udløser en CD, så man kan nyde musikken og fortolkningerne af de engelske og danske tekster (i Line Kroghs oversættelse), mens man ser på ordene. William Shakespeares sonetter er afgjort værd at studere, og de har tydeligvis også inspireret de medvirkende i SANGE UD AF EVIGHEDEN. en forestillingen som Hamletscenen godt kan være stolt af.

Lidt mere teater kunne man med fordel tilføje en anden gang, når man nu tilmed har rammen tilmed, men det kræver sandsynligvis, at man også hyre skuespillere.

(Michael Søby)