JÆGERSPRIS REVYEN 2022

★★★★★☆

I JÆGERSPRIS REVYEN 2022 har man heldigvis store ambitioner, og derfor lægges der ud med en video, hvor de revyens to stjerner aflægger revybranchens Godfather (gæt selv hvem) et besøg for at få et godt råd. Således rustet mentalt og verbalt gør de en cool entre med en swag rap iført glinsende gulddragter. Så er vi ellers igang!

En temmelig uforskammet anmelder mente engang, at Lukas Birch burde afholde sig fra at synge fra en scene, men det gør anmelderen heldigvis ikke længere, for rap er jo også en form for sang, og Birchs duet med den altid velsyngende Anne Karin Broberg fungerede glimrende.

I nummeret "Sangfuglen" som Lukas Birch selv havde skrevet, får han ikke blot sat anmelderen på plads, men også gjort en dyd af nødvendigheden. Birchs til tider udfordrede sangstemme bliver i sig selv en komisk pointe, og så har Birch arbejdet så meget med den vittige tekst, at den flere steder ligefrem lyder ganske nydelig.

Det samme kan man ikke sige om Birchs bevidst vamle dansktop-nummer "Min kære gamle farmor", men man vil alligevel til hver en tid foretrække Birchs betagende brægen fremfor Richard Ragnvalds harske ode til "kære lille mormor".

Den fortræffelige iscenesætter Michel Castenholt burde dog have skånet publikums hørelse for i al fald et enkelt vers af farmor-sangen. Birchs grandiøse kostume, og ikke mindst den kække koreografi bidrager alligevel til, at også dette nummer bliver en succes for den 22-årige teaterdirektør.

10-mands orkestret gemte sig bag scenen, og det var der faktisk nogen, der troede på, kunne man høre i pausen.

Dirch-vinderen Anne Karin Broberg har ofte har succes på en revyscene. De færreste formår gennem et hel revy at ramme hoved på sømmet hver gang, men det formår Anne Karin Broberg denne gang. Det kræver naturligvis både skæge ideer og gode tekster, og begge dele finder man i JÆGERSPRIS REVYEN 2022. Selv de små uprætentiøse vittighedspauser, hun har med Lukas Birch, går hjem i lighed med sketchen "Tinderdaten", hvor Lukas Birchs unge mand får sig en overraskelse, da det er pigens mor, der i stedet møder op.

Hun er skræmmende god som den bitre ex-kone, der møder uanmeldt op til ex-mandens fødselsdag, og i en stadig mere ond tale får spidet ham og hans nye kæreste, "konfirmanden". Hun er ubeskrivelig tør og trist, som oplæser af en erotisk novelle illustreret med vejskilte (!), og får lattertårerne til at trille. Men hun formår i den grad at øse af sin varme og livsklogskab i mor-datter-visen "En enkelt time mere", der også tekstmæssigt bliver et højdepunkt i forestillingen.

Det kan godt være, at Lukas Birch er verdens mindste Elton John, men som revymand rykker han for alvor op i de voksnes rækker med Jægerspris Revyen 2022, også fordi at han formår at omgive sig med dygtige folk.

Man finder næppe heller nogen mere charmerende revyduo p.t. end Lukas Birch og Anne Karin Broberg, så lad de røde lygter lyse, så folk kan finde vej til det hyggelige JAS Teater på Møllevej 4 i Jægerspris.

(Michael Søby)