PLATT-FORM

ER VI GÅET FOR LANGT?

★★★★★☆

Laus Høybye, Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby er tilbage med endnu en syret kunstnercabaret, hvor de gør grundigt grin med hinanden og den stadig mere gakkede verden, vi lever i. Meget er sket siden sidst, Jakob Fauerby er f.eks. blevet berømt, og svaret på spørgsmålet "Er vi gået for langt?" bliver heldigvis: Ja, og tak for det.

Store mænd som Pjerrot og Jesus står for skud, men Glassalen i Tivoli indbyder også til festlige musiknumre, hvad vi også får – tilsat Nicholas Nybros farveivrige kostumer i Simon Holk Witzanskys elegante scenografi. Laus Høybye har tilmed komponeret nogle glimrende melodier, der ubesværet blander sig med uddrag af gamle pladehits.

De ordrige og til tider noget komplekse tekster drukner desværre momentvis i musikken, men det er også eneste anke på premiereaftenen, hvor PLATT-FORM er tæt på at vælte salen.

Jakob Fauerby vil gerne synge "My Way" med sprød røst, når han ikke søger at tilføre forestillingen et åndeligt lag med nøglescener fra bibelhistorien. 4

Ideen bliver dog i den grad undergravet af Mille Lehfeldt, der tror hun skal spille "Josefine", da det kniber for hende at skelne mellem tv-julekalenderen om "Jesus og Josefine" og bibelen. Hun får dog tildelt en anden karakter, der rent faktisk stammer fra bibelen, men som i hendes udgave får en bizar lighed med Jedi-mesteren Yoda fra "Star Wars". Mille Lehfeldt er ikke bange for at udlevere sig selv, og går tilmed så vidt, at hun indsamler de refunderbare genbrugskrus fra publikum.

Men det må altså være tilladt at foretrække Laus Høybyes ualmindelig kække fortolkning af Jesus. Især når det lykkedes ham at kyle en betragtelig del af Jesu legme ned på 15. række, hvor den lander i skødet på en forsvarsløs anmelder. Høybyes mimik er forbilledlig, hvad enten han med tysk accent og biske blikke beder folk om at holde kæft, eller når han får en hel trosretning til at smuldre som en ualmindelig fjoget Jesus.

PLATT-FORM er med andre ord i topform, og man fristes ligefrem til at sige, at deres nye forestilling er deres sjoveste og mest musikalske. Byens bedste show – uden sammenligning!

(Michael Søby)