DETOUR DANCE FESTIVAL

10-års jubilæum

★★★★★☆

Trods navnet er der stor vitalitet på Kulturkapellet, for DETOUR DANCE FESTIVAL kan fejre et imponerende 10-års jubilæum. Det, der engang var undergrund, er kommer frem i lyset, og kan nu ses og nydes af enhver. Talent kan man nemlig ikke holde nede

Jubilæumsprogrammet fremstår som en virkelig god blanding af gammelt og nyt: Toniah Pedersen, Olivia Sol Anselmo samt Baby Blood & Sara Jordan repræsenterer Danmark, mens den canadiske gruppe Tentacle Tribe, Flockey Ocscor fra Tyskland og det franske ensemble Inneficient sørger for festivalens internationale præg.Street, Club og Ballroom.

Alsidigheden synes større end på nogen anden dansk dansefestival, og genremæssigt svinger vi fra hip hop, Street, House og Breakdance til Vogue, Club og Ballroom.

I et enkelt nummer er musikken næsten ved at spænde ben for dansen, og efter pausen får vi næsten mere koncert end dans. Men niveauer er generelt højt, og såvel nysgerrigheden som kreativiteten stor, så DETOUR DANCE FESTIVAL – 10 ÅRS JUBILÆUM kommer alligevel i mål med deres både flotte og fabulerende jubilæumsshow.

Men hvor ville man ønske, at Dansekapellet ikke bare indførte, men gennemførte en aldersgrænse for forestillinger af denne type. Urolige og småsnakkende børn med eller uden gigantiske ørebøffer forstyrrer altså, hvor gerne deres forældre end vil se forestillingen. Det var i al fald ikke børnenes udbytte, der havde forældrenes hovedfokus denne aften.

(Michael Søby)