DEN VÆGELSINDEDE

★★★★☆☆

Stændertorvet i Roskilde viser sig at være et oplagt sted at spille udendørsteater – i særdeleshed DEN VÆGELSINDEDE af Ludvig Holberg. Her er man omgivet af folkeliv, og med udsigt til både rådhuset og domkirken.

Det er Haderslevs største kulturskat, Teatret Møllen, der gæstespiller med støtte fra Roskilde Teater, og takket være et udvidet samarbejde med Haderslev Kommune kan man denne gang opleve fem af Møllens sprudlende skuespillere ganske gratis i hjertet af Roskilde.

Klassiske dansktop-sange som "Lille Sommerfugl", "Hvis tårer var guld" og "Sommer og sol" bidrager til forestillingen, for ligesom DEN VÆGELSINDEDE handler de også om kærlighed.

Connie Tronbjerg, Nadia Jasmin Nielsen og Ane Helene Hovby deler på passende vis den multifacetterede rolle som den stemningssvingende Lucretia. De tre skuespillerinder får også mulighed for at stråle som henholdsvis to giftelystne veninder og tjenestepigen Øllegård.

Klaus Andersen agerer den lærte Per Iversen og den ødsle frier Apicius med såvel pondus som panache, og Thomas C. Rønne er kostelig morsom både som den nærige Eraste, der tilsyneladende kun indgår i et økonomisk forsvarligt ægteskab, og som Lucretias hårdtprøvede sønderjyske tjener, Torben.

De underholdende løjer er farverigt iscenesat af Rasmus Ask med god brug af Allan Frausings kulørte kostumer og parykker, og handlingen udspiller sig på og omkring en meget foranderlig lastbil.

En festlig markering af dansk teaters 300-års fødselsdag, og en understregning af Teatret Møllens position som et af landets førende turnéteatre.

 

(Michael Søby)