★★★★★☆
Der er film, hvor mad spiller så stor en rolle, at den bliver en del af selve filmens DNA: "Tom Jones", "Det store ædegilde", "Mad og mord", "Babettes gæstebud", "Hjerter i chili" og mange flere. Til denne stadig exklusive klub kan man nu føje Éric Besnards DÉLICIEUX om Frankrigs første restaurant.
Den desillusionerede kok Pierre Manceron må forlade sit gode arbejde hos hertugen efter en ganske urimelig latterliggørelse. Først da han opsøger af Louise, en hemmelighedsfuld kvinde med en mystisk fortid, begynder han at genvinde livslysten og med den glæde ved at lave mad. Sammen får de opbygget et sted, hvor man kan servere mad for betalende gæster, men Louise har skjulte motiver bag projektet.
Grégory Gadebois skaber en ganske bevægende karakter som den detroniserede mesterkok Pierre Manceron og Isabelle Carré er ham en formidabel Louise.
Benjamin Lavernhe er herligt øretæveindbydende som den forkælede hertug og Guillaume de Tonquédec gør indtryk som hans madglade håndlanger Hyacinthe.
DÉLICIEUX fremstår ikke blot som et appetitvækkende madorgie, men er også et udsøgt tidsbillede, fastholdt i betagende optagelser, der bringer mindelser om de fineste franske maleres ypperste værker. Samtlige roller spilles sublimt og de næsten to timer er ikke eet minut for meget.
DÉLICIEUX er en filmisk lækkerbisken til alle de heldige, der forstår at værdsætte franske film.