DESINOVA

★★★☆☆☆

Efter mange år med realistisk tidstypisk teater på Teater Grob er der for alvor kommet nye boller på suppen med teaterchef Sargun Oshana i chefstolen. Ikke alle lige velsmagende, men "Som brødre", som han selv bidrog til, blev en gedigen succes, der heldigvis også vender tilbage i næste sæson.

DENISOVA 11 er navnet på teatrets seneste forestilling, en co-produktion mellem Johns Teater og Teater Grob. Dramatikeren Joan Rang Christensen giver her et bud på fremtidens Danmark, hvor en femtedel af vores land er dækket af vand.

Elvira (diskret spillet af Laura Allen Müller) forsker i evolutionshistorie, og er meget optaget Denisova-mennesket: Et uddødt forhistorisk væsen, der levede for ca. 40.000 år siden i Sibirien. Hendes kæreste (lidt for karikeret fremstillet af Josephine Raahauge) er bekymret for hende, og ikke uden grund, for Elvira ender på hospitalet.

Det bliver begyndelsen på en tidsrejse, hvor hun bl.a. møder en særegen 6-årige pige (vittigt og veloplagt gestaltet af Laura Bro), en noget speciel cowboy (altid træfsikre Malene Mehlsen) og en kåd gravballemand (herligt syret portrætteret af Josephine Raahauge).

Madeleine Røn Juul bekræfter atter, hvor god en personinstruktør, hun faktisk er, mens Gøje Rostrups scenografi og Flora Brandt lys- og videodesign bidrager til forestillingens særlige atmosfære.

Man kunne med fordel have skåret 20 minutter – især i sidste halvdel, hvor handlingen stikker helt af, men har man mod på en anderledes teaterforestilling i et mærkværdigt fantasi-univers beboet af særegne skabninger, så er dette en forestilling for dig.

(Michael Søby)