CLIFFORD

– DEN STORE RØDE HUND

★★★☆☆☆

Norman Bridwell har skrevet flere børnebøger om CLIFFORD – DEN STORE RØDE HUND, og det er der foreløbig kommet een spillefilm ud af. Tilmed en ganske velproduceret een af slagsen, selvom den ikke undgår at irritere undervejs.

Instruktøren Walt Becker er bl.a. kendt for en anden skuffende hundefilm med titlen "Old Dogs", og denne gang lykkedes det ham at gøre en på papiret nuttet hundehvalp til at ligne en vovse, man har dyppet lidt for længe i rød frugtfarve.

Var det virkelig ikke muligt at finde en rødlig hund, som man kunne komputeranimere, så den kunne skifte størrelse? Det giver den i al fald et syntetisk udseende, der faktisk gør den lidt uhyggelig, og man forstår sådan set godt de forældre, der ikke gider at have den boede i sin lejlighed, når man ser, hvormeget den kan ødelægge på en dag.

Darby Camp er ganske sød som den lille pige, der falder for den røde hund, mens den endnu er lille, mens Jack Whitehall kortslutter ens nervesystemt, når han anstrenger sig for ihærdigt på at være sjov i rollen som uansvarlig onkel. John Cleese dukker også op, men desværre for de voksne har man eftersynkroniseret ham og de øvrige medvirkende, og den danske oversættelse forkommer ret umorsom.

CLIFFORD – DEN STORE RØDE HUND må helt klart være bedre som bog, så måske skulle man bare holde sig til det?