HOUCE OF GUCCI

★★★★★☆

Ridley Scott skuffede tidligere på året med den kedsommelige ridderfilm "The Last Duel". Nu er han til gengæld tilbage i topform med den umanerlig underholdende HOUSE OF GUCCI.

Lady Gaga viser, at hun sagtens kan bære en film uden at synge, og hendes italienske accent er slet ikke så dårlig og i al fald god nok til at sikre hende endnu en Oscar-nominering for hendes præstation som den ambitiøse Patrizia Reggiani.

Den smukke Patrizia er fra jævne kår, men falder for Maurizo Gucci (fint spillet af Adam Driver), hvis hovedrige fader (stilfulde Jeremy Irons) ikke umiddelbart bifalde ægteskabet med Patrizia. Maurizos onkel Aldo (veloplagt fremstillet af Al Pacino) har derimod en svaghed for Patrizia, og det er ikke mindst hendes fortjeneste, at Maurizo efterhånden indtager en betydelig plads i familiedynastiet Gucci. Aldos kiksede søn (morsomt fremstillet af Jared Leto) er dog ikke tilfreds med at blive kørt ud på et sidespor og snart er det familieejede Gucci-imperium tæt på at blive sprængt.

Ridley Scott har virkelig kælet for de produktionsmæssige detaljer, og både filmens kulisser og dens kostumer er af høj kvalitet. Men først og fremmest har Ridley Scott tidlid til sine skuespillere og giver dem plads, og det kan han også roligt gøre. De formår at gøre den sandfærdige men nærmest groteske historie troværdig, og HOUSE OF GUCCI har faktisk en reel chance for at havne i kategorien over årets bedste film, når Oscar-nomineringerne skal fordeles til næste år.