DANSEFEBER

★★★★★☆

TV-julekalenderen "Julefeber" blev et gevaldigt hit hos både børn og voksne. Da dele af serien udspillede sig i Det Kongelige Teaters regi, hvad var så mere naturligt end at lave en børneballet baseret på TV-serien.

Seriens forfatter Mette Eike Neerlin har skrevet manuskiptet i samarbejde med forestillingens koreograf og iscenesætter, Tobias Praetorius, og det er der kommet et sød og sanselig balletforestilling ud af.

I starten skal de mindste lige oversætte fra tv-serie til ballet, men det varer ikke længe, så er de med på den nye udtryksform, og balletten bliver også klarere i sit udtryk henad vejen.

Ligesom i musicalen "Billy Elliot" drejer historien sig en dreng, der finder ud af, at han faktisk hellere vil danse end spille fodbold. Det skaber splittelse – både af den indre og den ydre slags – men hvis musikken kan smelte sammen til eet hele, hvorfor behøver der så at være en splittelse, når vi alle kan have glæde af hinanden?

Nadia Nabils kostumer og scenografi gør DANSEFEBER spiselig mere end to måneder før jul, og i de to hovedroller er Lukas Krak og Selma Sol í Dali Pape aldeles glimrende – hver på deres måde.

Begge medvirkende også i "Julefeber", men har skal de et langt stykke af vejen bære forestillingen og gør det smittende danseglæde. Det er ikke mindst deres skyld, at forestillingens smukke budskab rammer os i hjertet.

(Michael Søby)