SOMMERBALLET

DANISH DESIGN MONOCHROME

★★★★★☆

Pia Jette Hansen kan fejre et flot 20 års jubilæum som teaterleder med Sommerballet Danish Design Monochrome. Tre balletter samlet i det smukke Bellevue Teatret og med en række af tidens mest prominente dansere på scenen.

Sebastian Haynes imponerer i Tim Rushtons koreografi, hvor illustrator Mette Lehmann leverer en live nyfortolkning af den danske designklassiker "Ægget" til musik af Carl Nielsen. Sebastian Haynes’ ekspressive bevægelser går i noget nær fuldkommen symbiose med de levende tegninger, men hold også øje med pianisten Alban Lendorf, der har en overraskelse til os.

Alban Lendorf fremstår også som den fuldkomne partner for den fortryllende Ida Praetorius i Kenneth MacMillans "Romantisk Pas de Deux" til besnærende toner fra Jules Massenets mesterværk "Manon". Man mærker virkelig forelskelse blomste og går til pause med et sagligt smil på læben.

Pausen giver mulighed for at bese – og købe! – designmøbler på 1. sal, inden med spænding gør klar til 2. akt. Efter det høje kvalitetsniveu i første akt, var forventningerne store til 2. del. Men Selene Muñoz, der ikke uden grund er blevet kåret til sæsonens danser af cphculture.dk, viste allerede i sin første solodans i "Bodysense" et internationalt format, der udløste stormende bifald. Har hun næppe nogensinde været bedre? Ikke eet trin, et knips eller et klap blev placeret forkert denne eftermiddag, og så skadede det bestemt ikke, at hun tilmed så vidunderlig ud i sin mors storslåede kostumer.

For danserne blev forestillingen således en entydig triumf, og så tilgiver man gerne, at design-temaet forekom temmelig påklistret – især i de to sidste balletter. Det kunne være interessant at vide, hvor meget der egentligt bliver solgt af det udstillede Danish Design i løbet af de relativt få spilledage. Men det påvirker heldigvis ikke kvaliteten af dansen på Bellevue Teatret.

(Michael Søby)