DRYPPENDE STOF

★★★★★☆

Sapfo er navnet på en af antikkens store lyriske skikkelser, den tiende muse, hvis værker hovedsagligt er endt som våde flager af papyrus. Fugtigt stof, hvorfra poesien drypper – i form af sange, digte og musik.

Mathilde Böcher og Julie Fischer har på selveste Glyptoteket skabt en flot og fascinerende Opera Performance, der gør brug resterne af Sapfos værker til at skabe forbindelse til vor tid via Mette Moestrups gendigtning.

Besnærende statuariske skikkelser med tvetydige erotiske udstrålinger bliver vakt til live – med den storartede operasanger Signe Rasmussen som forestillingens naturlige centrum. En kraftpræstation men også mere end det – en manifestation af en tidløs urkraft, der har eksisteret til alle tider.

Netop ved at lade Glyptoteket være rammen om forestillingen, understreges at diverse former for køn ikke blot er et ny fænomen, men at der til alle tider har eksistereret mænd og kvinder og en langt række andre individer, der ikke lader sig sig umiddelbart klassificere.

Den kønslige mangfoldighed betones også i dansen, og giver dermed også mennesker med komplekse seksualiteter en histore. Det er faktisk en sjældenhed.

(Michael Søby)