ROCKS

★★★★☆☆

En af de store overraskelser indenfor britisk film i det forgangne år var Sarah Gavrons ROCKS, der scorede flere BAFTA-nomineringer i hovedkategorierne og vandt en BAFTA-film for bedste casting. Det er da også en herlig gruppe unge ukendte ansigter, vi her får lov at møde anført af den superseje Bukky Bakray fra Hackney.

De unge uprøvede skuespillere fik selv lov til at bidrage til udviklingen af deres roller, og det har givet medvirket til at give ROCKS en ægthed i såvel person- som miljøskildringen.

Historien om teenagepigen Rocks, der påtager sig ansvaret for sin lillebror, da deres mor forlader dem, er en rigtig hjerteknuser, men samtidig fortalt i en næsten dokumentarisk stil, der giver den både vægt og resonans i forhold til sin samtid.

En spilletid på 93 minutter viser sig at være tilstrækkelig til at gøre et betydeligt indtryk og man glæder sig allerede til at følge Sarah Gavrons karriere. Hun formår både at underholde og fortælle en dybt relevant historie om en gruppe piger, der et langt stykke af vejen forstå at hæve sig over de til tider kummerlige forhold, som de tildeles.

 

(Michael Søby)