CHAOS WALKING

★★★☆☆☆

Doug Liman hørte engang til de lovende instruktører takket være komedien "Swingers" og spionfilmen "Manden uden navn" ("The Bourne Identity"). Men det er efterhånden en del år siden, at han sidst har lavet en god film.

Filmatiseringen af Patrick Ness’ bedst sælgende roman "The Knife of Never Letting Go" kunne have været et comeback for ham, men på trods af en mindre stjerneparade på plakaten, fænger denne sci-fi aldrig for alvor.

Tom Holland, den velnok bedste Spider-Man til dato, svigtes denne gang på manuskriptplan i rollen som Todd, en mand i en verden uden kvinder. Ligesom de øvrige mænd i dette fremtidsunivers er han ramt af "støjen", der afslører hans indeste tanker, hver gang han åbner munden… Det bliver et problem, da han en dag kommer i kontakt med en ny verden, hvor der også findes kvinder.

Mads Mikkelsen har med årene fået en vis pondus, der passer godt til rollen som borgmester. Men hans replikbehandling hører stadig til hans største svaghed, selvom han åbenbart gør sig mere umage med udtalen af engelske ord end med de danske.

Demián Bichir, David Oyelowo, Cynthia Erivo og Nick Jonas har i andre sammenhænge vist sig som kapable skuespiller, men lades her i stikken af instruktøren, der slet ikke får nok ud af deres talenter.

Kønne naturbilleder og pompøs musik kan ikke for alvor redde CHAOS WALKING, og man gør klogt i at vælge nogle af Oscar-vinderne f.eks. "Nomadland", "Minari" eller "Sound of Metal" fremfor denne opulente skuffelse.