NOGEN ER UDE AT DRIKKE ØL

★★★★☆☆

Hatten af for Jon Stephensen på Aveny-T, der efter den kunstneriske fiasko med "Kussesumpen 2" er kommet stærkt igen som direktør med nogle vitale ungdomsmonologer i Aveny-Ts foyer. Først den overrumplende "Lageret Huset Marie" (der genopsættes i januar) af og med multitalentet Lasse Steen Jensen, og nu den forfriskende NOGEN ER UDE AT DRIKKE ØL. En lille uprætentiøs sag med Mathilde Arcel Fock som et fascinerende midtpunkt.

Nogen er ude at drikke øl, mens andre sidder indendøre og begræder egen ulykke. I en sofa beregnet til to møder vi Mathilde Arcel Focks forladte pige, der stilfærdigt flæber til "On My Own" – en af sangene fra …"Les Miserables"! Mere patetisk bliver det næppe – men humoren og smerten går heldigvis hånd i hånd.

Publikum inddrages og vi må gerne tænde for mobilerne, for tænk nu hvis HAN ringer! Selv når en publikum går på toilettet, bliver den unge pige usikker på sig selv, for tænk nu hvis vedkommende heller ikke kommer tilbage!

For at undslippe den grusomme virkelighed forvandler vor selvmedlidende hovedperson sig til en grotesk skotsk detektiv, der får til opgave at finde en forsvunden ung kvinde. Morsomt til at begynde med, men langsomt udvikler også denne virkelighed sig destruktivt.

Mathilde Arcel Fock og Josephine Eusenbius har selv skrevet teksten, og selvom både tekst og forestilling forekommer en smule uegal, så er der først og fremmest noget livgivende ved dette dynamiske forsøg på at forny monolog-formen. Det lover godt for fremtiden.

(Michael Søby)