ET JULEEVENTYR

★★★★★☆

Charles Dickens ET JULEEVENTYR synes trods ihærdige forsøg uopslidelig, og på Aarhus Teater lykkedes man med at forene det gamle med det nye i en klassisk men frisk opsætning.

Danmarks førende scenograf Benjamin La Cour formår både at skabe et psykologisk velfunderet Dickens-univers med overraskelser, men også en magisk verden, der taler til barnesindet i os alle. Juleklokker og fine atmosfæregivende gadelamper gør deres til at julestemningen breder sig blandt publikum.

Jacob Madsen Kvols’ bud på hovedrollen Scrooge er slet ikke uinteressant, omend bevægelsesmønstret minder rigeligt om Frankensteins. Og hvorfor smiler han ikke, når alle andre siger, at han smiler?

Mette Klakstein Wiberg og Isa Marie Henningsen lyser op som henholdsvis Fanny og Belle, og man bemærker også Andrea Øst Birkkjær i rollen som nutidens ånd.

Anders Baggesen tegner et skægt portræt af Scooges afdøde samarbejdspartner, Christian Hetland er kær som Scooges lønslave og det unge talent Lasse Steen Jensen formår at lave en lyndublering – uden at nogen opdager det – i rollen som den unge Scrooge.

Jacob Schjødts iscenesættelse når sit poetiske højdepunkt i en scene, der vidner om, hvor vigtigt, det er at synge julesange – ikke mindst i en krisetid.

(Michael Søby)