ROBIN HOOD

★★★★★☆

Iscenesætter Frede Gulbrandsen hittede tidligere på året med sin storblomstrede opsætning af musicalen "Den skaldede frisør" efter Susanne Bier og Anders Thomas Jensens filmforlæg. Nu formår han at forny legenden om Robin Hood i en forrygende festlig opsætning på Folketeatrets største scene.

Det myldrer med skægge ideer i den amerikanske dramatiker Ken Ludwigs herligt gakkede version. Det bør egentlig ikke overraske, eftersom det var ham, der skrev den slidstærke farce "Skaf mig en tenor", som man også har haft glæde af på Folketeatret.

Julie Forchhammers legende scenografi med bl.a. et langt rullende bagtæppe rummer flere overraskelser undervejs, og giver samtidig skuespillerne plads til at udfolde sig.

Christopher Læssø er en nuttet Robin Hood, som man bare får lyst til at kramme, og det nye talent Emilie Rasmussen har ikke blot ben i næsen men også amors pil på buen i rollen som den uhyre selvstændige Marian.

Jon Lange krukker overdådigt som den selvsmagende Prins John og så gør det mindre, at han snarere ligner Klinke-Hans fra Morten Korch-filmen "Vagabonderne på Bakkegården" i rollen som Richard Løvehjerte.

Men også Jesper Riefensthal, Mathias Sprogøe Fletting og Morten Christensen lyser op i ROBIN HOOD, en af årets mest sprudlende familieforestillinger.

(Michael Søby)