TIL UNGDOMMEN

★★★★★☆

Cphculture.dks fortræffelige boganmelder Niels Roe forudsage i sin anmeldelse, at Linn Skåbers bog TIL UNGDOMMEN vil egne sig godt til scenen. Og det er netop den konklusion, man må drage efter at have besøgt Teater V i Valby, hvor TIL UNGDOMMEN netop har haft premiere.

Det er teaterchefen selv, Pelle Koppel, der har oversat og bearbejdet Linn Skåbers manuskript, og han er også ansvarlig for den trofaste iscenesættelse, der får det bedste frem i de fem talentfulde skuespillere på scenen.

Malaika Behrendt Mosendane er skøn som kvinden, andre finder vidunderlig, men som kun opfatter sig selv som tyk. Nanna Eide har en smittende energi i sin vilde weekend-fantasi, der stik imod hensigten overbeviser forældrene om, at hun nok hellere må komme med i sommerhus.

Thomas Diepeveen overbeviser bl.a. som krysteren, der medvirker i et overfald, han godt ved er forkert, og Lukas Toya illuderer i rollen som vennen, der afslører sin venindes betroelser ved en fest. Sidst men ikke mindst formår Lue Støvelbæk at spille en ung mand uden selvtillid, men åbenbart med et voldsomt problem med sin kropslugt.

Fem unge skuespillere, der alle har ære af forestillingen i lighed med Pelle Koppel, der atter engang formår at imponere i Teater V., Valbys kulturelle centrum. TIL UNGDOMMEN bliver i hans iscenesættelse en uforfalsket kærlighedserklæring til ungdommen – med alt hvad den indebærer af charme og dårskab.

(Michael Søby)