ALICE I EVENTYRLAND

★★★★☆☆

Aarhus Teaters ALICE I EVENTYRLAND er blevet et flot og farverigt eventyr – for voksne. Sprogtonen og den generelt dystre stemning signalerer ikke familieforestillingen, som man ellers har lagt op til.

Maria Kjærgaard Sunesens dramatisering fremstår ganske stilfuld i lighed med hendes og Simon K. Bobergs iscenesættelse, men de små elskede ikke for alvor karaktererne på scenen, hvor fantasifulde de end fremstod i Mie Riis’ velafstemte scenografi og kostumer. Viktor Pascoe Medom sled ellers i det som den hvide kanin, og var også den af dyrefigurerne, som der var mest gang i.

Når ungerne aldrig følte sig helt fortabt i det imponerende men også sært skumle eventyrland, så skyldtes til Andrea Øst Birkkjærs indsats som Alice. Et dejlig djærvt pigebarn langt fra den sukrede Disney-udgave med Barbi-talje. Et levende menneske, som vi godt turde tage på rejse med.

Skal børnene havde optimalt udbytte af forestillingen, bør man læse Lewis Carrolls egen udgave for dem – helst en af de gamle udgivelser med tegninger. Ønsker man som voksen yderligere kendskah til Lewis Carroll og den pige, der inspirerede ham til at skrive historien, bør man se den bevægende "Dreamchild" med Coral Browne i sit livs filmrolle.

ALICE I EVENTYRLAND er nemlig et værk med store rigdomme, og derfor ærgrer det en smule, at man ikke i højere grad har forstået at komme børnene i møde, når man nu har gjort sig sådan umage med den fysiske fremstilling af Lewis Carrolls magiske univers.

(Michael Søby)