ASKEPOT + BOURNONVILLE

★★★★☆☆

Ingen sommer uden Pantomime Teatret i Tivoli! Og er man heldig, kan man se hele to af perlerne i teatrets repertoire samme aften!!!

Først fik vi et gensyn med ASKEPOT. hvor ceremonimesteren (den festlige Tommy Edvardsen i Bismarcksklump-kostume)bød velkommen.
Man kan mene, at Nanna "Oh Land" Ølands musik stadig bliver lige lovlig sødladen – især når den ledsages af sang, men den fungerer i de ordløse passager mellem ASKEPOT og prinsen, der danses besnærende af henholdsvis Natsuka Abe og Robert Thomsen.

Denne ASKEPOT er i Per Lundsgaards iscenesættelse bestemt ikke blevet ringere siden premieren og tager udgangspunkt i det gamle folkeeventyr. Man synes dog også at have hentet inspiration fra Walt Disneys tegnefilmsversion samt den berømte ASKEPOT-plade, hvor der både blev hugget en hæl og klippet en tå. En gigantisk økse og en kæmpe saks kommer på scenen, da de to fæle stedsøstre skal have reduceret deres enorme fødder i håb om at kunne passe ASKEPOTS balletsko.

Efter ASKEPOT er der tid til en is (vi anbefaler rom-rosin isen med ægte rom!) inden knap tyve minutters BOURNONVILLE.

Både "Blomsterfesten i Genzano" og Pas De Six fra 3. akt af "Napoli" havde Helena Casado og Vincent Vernal som veloplagte solister, og selvom

Tarantellerne ikke var fejlfrie denne aften og scenografien drillede tilmed, men danseglæden smittede alligevel og det yndige scenebillede passede perfekt til Pantomime Teatret.

Forestillingerne er for mange en liflig sommertradition, der stadig formår at fryde både ynglinge og oldinge.

(Michael Søby)